donderdag 19 april 2012

Als(vaak)solitaire mediathecaris kunnen we veel meer elkaars kennis en ervaring benutten. Welke middelen zijn daarvoor beschikbaar?

Ning kun je wel bezoeken en raadplegen, maar er is vaak te weinig tijd. Eigenlijk moet je nieuwe gewoontes aanleren om prioriteren maken om er tijd voor te hebben.
Waarom lezen we alleen en zetten we daar zelf niets erop? Misschien valse bescheidenheid of angst voor reacties. Wordt dit misschien over 30 jaar anders, kijken we daar met z'n allen anders tegenaan. We vragen onszelf ook af hoe zichtbaar wil je zijn online? Wat doe je wel en niet digitaal.
Waarom delen we niet meer van wat we zelf ontwikkelen aan lessen en informatie? Zijn we deskundig? Natuurlijk, want we werken al jaren in een onderwijsomgeving en kennen ons vak! Als we met leden in een afgeschermd omgeving kunnen delen, dan weten we ook wie eventueel gebruik gaat maken van wat we delen. Als we met vakcollega's in een beschermde omgeving kunnen beginnen, dan is er meer veiligheid en misschien levert daar delen meer opbrengsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten