maandag 23 april 2012

Sociale media om kosten te besparen … Welke mogelijkheden zie je?

Ronde 3, tafel Y

Een van de drie personen aan tafel skypet en twittert privé, de andere twee deelnemers niet. Voor allen aan tafel geldt dat we wel de ontwikkelingen bijhouden en volgen waar jongeren mee bezig zijn, maar we gaan er (nog) niet vol in mee. Je moet wel bij jezelf blijven en daarin keuzes durven maken is het standpunt.
De vergelijking wordt gemaakt met autorijden. Je kunt wel uit een boekje leren hoe je een auto moet besturen, maar echt autorijden leer je pas in de praktijk. Dat zou er juist wel voor pleiten om volop mee te doen op het web. Sociale media moet je zelf ervaren om mediawijzer te kunnen worden.
Internet overbrugt afstanden. Videoconferencing zou een uitkomst zijn voor diegenen die niet naar een regiovergadering of Landelijke Dag kunnen komen. En wie heeft er tegenwoordig geen drukke agenda en vindt het moeilijk om de mediatheek bij afwezigheid te moeten sluiten? Het is vooral erg praktisch en bespaart op reistijd en -kosten. Is er al een regiogroep dier hier al ervaring mee heeft?
Maar laten we het intersociale aspect niet uitvlakken. Het is ook gewoon heel gezellig om elkaar IRL te ontmoeten en bij te praten.
Wie meer over dit onderwerp wil weten, moet maar even googelen op kostenbesparing  + "sociale media". Andere leestips:  "En nu online ...." of  “Omdat het werkt!” 

1 opmerking:

  1. Nog een boek dat kan inspireren:
    http://www.society30.com/book

    BeantwoordenVerwijderen